sábado, 14 de abril de 2012

La Xicra, Palafrugell, Costa Brava.


Si aneu a la Costa Brava, Palafrugell, no podeu deixar d'anar a aquest acollidor restaurant de cuina empordanesa, sota la batuta de Pere Bahí, situat a un dels carrerons del poble on va donar lloc a Josep Plà a escriure el seu llibre "El carrer estret".

Aquest petit restaurant encara conserva els encants de quan es va obrir, un lloc familiar i d'aspecte clàssic.

L'Anna s'encarrega de que totes les verdures que arriben fresques de cada dia i les carns i els peixos, que no han estat alimentats per l'home, siguin perfectament transformats en les delicioses receptes que la Montse, a la sala, s'encarrega de servir a cada taula.

Parlem d'un restaurant de cuina tradicional on destaquen els plats anomenats de "mar i muntanya", on es tracta de barrejar de manera improvisada, això si acuradament ja que tot no es val segons el gran xef, els diferents productes. Aquest plat rep el nom de "catxoflino", típic de la zona.


Aquí podeu veure algunes unes imatges de les diferents sales i espais...



I el petit pati interior amb tot el seu encant, on m'hagués agradat fer- hi el cafè!!!



Desprès de pensar si escollir entre el menú degustació, que vam descartar, o a la carta, amb l'ajuda de la Montse que ens va explicar alguns dels plats i ens va aconsellar, vam escollir el següent: 

Com a entrants ens van portar 
una deliciosa i cremosa Crema de verdures
i una refrescant Amanida de llenties.

Amanida de morro de bacallà i oli verge d'oliva.
Molt bo i molt gustos el tomàquet. 

Anxoves de Tamariu acompanyades de Coca de pa torrada amb tomata.
Les anxoves molt grans amb intens sabor a mar i el pa molt cruixent.

En els dos entrants em va agradar molt la combinació del dolç i salat dels plats.

Catxoflino d'escamarlans amb mandonguilles.
Aquest va ser un dels dos plats principals que vam demanar per compartir.
Que bons estaven els escamarlans que es desfeien a la boca acompanyats de mandonguilles, galeres, crancs i bocins de sèpia molt suculenta que també es desfeia i amb una textura exquisida. 
Aquest plat era per llepar- se els dits, que diuen!!! 


Rostit de L'Empordanet.
El segon plat principal, també per compartir i també per llepar- se'n els dits...
Un exquisit pollastre de corral rostit i filetejat amb patata laminada, prunes i cebetes que li donaven un intens i dolç sabor caramel·litzat. La cuina tradicional demana llargues estones a foc lent i aquesta és una de les principals delícies del plat.

Com a fet anecdòtic cal mencionar que, al acabar, va venir la Montse a recollir els plats i, veient que tota l'estona els hi fèiem fotos, va dir: "Això si que es digne de ser fotografiat!!!".
La veritat és que es veia el fons dels plats, eren tant bons que hi havíem sucat fins la última molla de pa...

Per acabar el dinar...



Recuit de drap amb confitura de figues.
Molt bo, acompanyat de mel i melmelada de préssec. 




Artesanal Pa de pessic amb xocolata, de regal de la casa.
He de dir que a mi la xocolata no m'entusiasma, però el pa de pessic era deliciós, boníssim!!!
Excel·lent per acompanyar els tallats i rematar el dinar.
















I el compte per a dues persones: 98, 61e (Iva inclòs)



La Xicra
C/Sant Antoni, 17
Palafrugell
Telf. 972 305 630

Us recomano aquest lloc si aneu a passar el dia a la Costa Brava. Al matí a Calella on podeu esmorzar o fer el vermut, un passeig per la platja, seguir un camí de ronda. Al migdia un bon dinar. I a la tarda també podeu fer un volt i anar a visitar el Far de Sant Sebastià a Llafranc, que és preciós. 

A gaudir del mar i els bons restaurants!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario