jueves, 1 de noviembre de 2012

Talaiot

El seu nom, Talaiot, fa referència a les pedres megalítiques de l'illa menorquina.

Lluís González, propietari i xef dels restaurants, l'any 1995, va optar per oferir exclusivament la cuina tradicional de Menorca a Catalunya i s'enorgulleix de ser l'únic. Després de tretze anys a Terrassa, va decidir- se a obrir portes també a Barcelona l'any 2007, i sembla que li va molt be.  
La cuina, com ja hem dit, ofereix els productes típics de l' illa i aquests, a la mesura del possible, són importats directament d'allà. Fins i tot a la carta de vins hi ha inclosos alguns caldos.
El restaurant és acollidor i familiar amb un ambient i decoració típica, amb murals de Mahó i Ciutadella. Molt  atents amb el públic i amb un servei molt personalitzat on els plats s'adapten al gust del comensal mantenint sempre la seva essència.


El plat estrella de la carta és la caldereta de llagosta a l'estil Fornells. L'arròs caldós amb llamàntol, les cloïsses a la crema de gin, les barquetes de carbassó amb sobrassada i mel o l'oliago amb ou a l'estil Mercadal són altres plats molt sol·licitats.

Ens vam decidir a la carta i això és el que vam demanar per a quatre persones...

Entrants

Sípia a l'estil Talaiot.
Una sípia molt tendra i gustosa.

 Popets amb salsa picant "Ciutadella".
Boníssims, estan fets amb una salsa de sobrassada que els hi dona un gust exquisit.

 Musclos amb salsa de porro i api.
Això si que són uns musclos!!! 
El gust del porro i l'api  els dona un toc especial i diferent del que estem acostumats quan són a la marinera...

 Embolicats de salmó amb bacallà desmigat.
La barreja del salmó, un peix de gust més aviat dolç, amb el bacallà, un peix salat, fa de l'entrant una combinació perfecta i molt bona.

 Cloïsses a sa crema de Gin.
És el millor entrant que he menjat, per sucar- hi pa!!! 
No ens van voler dir la recepta de la crema, suposo que és secret de cuina... 

Plat principal

 Tres dels comensals vam demanar,

Tià d'arròs caldós amb bromantil.
Molt bo, al punt i per repetir!!! 
El bromantil surt sol de la closca i gairebé ni calen les estenalles. L'arròs és molt gustos.

 Fideuà de bromantil.
Em va semblar també molt bo pel poc que vaig degustar...

Postres

 Sorbet al GIN.
Molt refrescant i adient per fer baixar tots els plats!!! 

Per acompanyar vam demanar aigua i un vi blanc Prínicpe Viana Chardonnay (Navarra).

El compte ve a sortir a 50 euros per persona, donat que estava convidada no ho puc dir del cert, però és molt correcta la relació qualitat preu.

Restaurant Talaiot
Carrer de la Diputació, 139  
08011 Barcelona
Telf: 934 51 68 77
http://www.restaurantetalaiot.es/


"Un mundo de sabores
en Talaiot descubres.

El mar, el campo, el cielo
de la sin par Menorca.

Sublime caldereta 
que al paladar despierta.
Mensajes infinitos
del mundo de los dioses."

Maite León Cortés

Està tot pensat per transportar al client a Menorca sense sortir de Barcelona!!!

Disculpeu les imatges, van estar preses amb una càmara no gaire bona i algunes potser desmereixen el plat, però tenia moltes ganes de parlar d'aquest lloc... 

No hay comentarios:

Publicar un comentario