sábado, 28 de abril de 2012

Arola


Sergi Arola mai es va plantejar la cuina com la seva professió, no obstant ara podem parlar d'un gran xef, deixeble de grans cuiners com per exemple Ferran Adrià, Roger Vergè, Pierre Gagnaire i Juan Mari Arzak. 
Al setembre de 1997 es va embarcar amb el projecte "La Broche", actualment el seu restaurant a Madrid amb el que va guanyar la seva primera estrella Michelin. L'any 2000 va guanyar  la segona als baixos de l'Hotel Miguel Ángel. I, finalment a la primavera del 2002 va obrir la filial de "La Broche" a Miami amb Ángel Palacios.
Ha obert el seu propi restaurant "Gastro", a Madrid, que regenta ell conjuntament amb la seva dona Sara Fort. Allà pot donar llibertat a la seva creativitat.
Actualment ocupa la cuina de l'hotel Arts a Barcelona, al que hem tingut l'oportunitat d'anar aprofitant els avantatges del Tenedor i que va sorgir quan l'hotel i ell es van ajuntar després de ser obsequiat amb la segona estrella Michelin.










És un restaurant de disseny molt agradable, amb un interiorisme modern i avantguardista en un ambient relaxat. La decoració és cuidada i molt maca, a mi particularment em van agradar molt els colors escollits. 
Mostra diferents espais segons la situació,  com la terrassa si fa més bon temps, on es poden veure les meravelloses vistes de l'Skyline de Barcelona, i un lounge de música en directe que no vam poder gaudir ja que hi vam anar a dinar i ho fan a hores més tardanes.





















Al centre del restaurant podem veure la bodega, amb una bona carta de vins. 





 Molt creativa i original la idea de posar- la a la vista i amb cristallera.


Vam degustar un 
"Menú Gourmet"

Per començar, un vermut "Martini vermell" i una canya per acompanyar els aperitius.

Bitter Arola.
Gaspatxo lleuger de remolatxa, molt suau i fresc.

Albergínia fumada amb pinyons. 
Els pinyons i unes olives arbequines donen un toc especial 
creant una perfecta combinació al plat 
i un sabor molt gustós amb el punt just d'amarg.

Macarons de nachos i guacamole.
Textura indescriptible a la boca, 
explota i et queda el sabor intens de guacamole.
Brutal!!!







Els tres plats principals acompanyats amb deliciós pa amb tomàquet, oli i sal i all, plat insígnia de la cuina catalana.




Amanida de flors i herbes.
Acompanyada amb una vinagreta 
que li donava un toc dolç,
Molt fresca. 

Lluç amb remolatxa, perles d'ibèric i el suquet de les seves espines.
Es desfeia a la boca, molt suau.
La remolatxa li dona un gust especial i color al plat.

Copa de vi Oropendola Verdejo Ribera 2010


Galta de vedella amb verduretes.
Molt tendra i gustosa la carn i les mini verdures eren la gràcia del plat.

Copa de vi Sembro Rivera de Duero 2010.


Com a postre, Cítrics.
Refrescant i deliciosa la combinació entre àcid i dolç.



I per acompanyar els tallats unes Gormanderies o Petit Fours.
Exquisides, sobretot el dònut que s'havia de menjar d'un sol cop per no tacar- se
i la verda de Pistatxo, pel meu gust és clar!!!
Excel·lent per finalitzar el dinar!!! 
















I el compte per a dues persones: 
110, 01e. (Iva inclòs), tenint en compte la oferta i que les begudes, exceptuant les dels aperitius, hi eren incloses.


Restaurante Arola- Hotel Arts
Carrer Marina, 19
08005 Barcelona
Telf. 934 838 090
http://www.sergiarola.es/
http://www.hotelartsbarcelona.com/es/Gastronomia/Arola



"La sabiduría suprema es tener sueños tan grandes 
que no puedas perderlos de vista mientras los persigues."
William Faulkner

Sergi Arola menciona aquesta cita a la seva web...
Jo la poso aquí perquè defineix clarament l'objectiu dels nostres somnis, 
cadascú els seus, és evident!!! 

Si podeu i us ve de gust anar a un restaurant de categoria,
on l'atenció és acurada però no abusiva,
i no us voleu perdre unes estupendes vistes i un menjar de luxe, 
no deixeu d'anar- hi!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario